Kerti sarkantyúka, az ehető virág

A kerti sarkantyúka csodálatos virágszőnyegként díszítheti kertünket, de emellett változatos módon étkezési célokra is használhatjuk!Hogyan gondozzuk és milyen ételek készíthetők belőle?

A kapucinusvirágnak is nevezett sarkantyúka az Andok országaiba honos, ahol a hűvösebb hegyi tájakon fordul elő. Ezt a dekoratív kúszó növényt őshazájában csíraölő hatása miatt már régóta használják gyógynövényként. A kerti sarkantyúka - Tropaeolum majus - egynyári, fagyérzékeny kúszónövény, akár 3 méter hosszú hajtásokat is növeszthet. Kerekded levelei világoszöldek és hullámos szélűek. Nyártól őszig hozza a levelek hónaljában trombita alakú, sarkantyús sárga, vagy sörös virágait.



0 Response to "Kerti sarkantyúka, az ehető virág"

Megjegyzés küldése